Anketa

Čo očakávate od novej vlády v oblasti starostlivosti o krajanov?
Navýšenie financií na krajanské aktivity
Počet hlasov: 8190 44%
Voľby internetom
Počet hlasov: 2759 15%
Zastúpenie krajanov v parlamentnom výbore
Počet hlasov: 2492 13%
Lepšia spolupráca Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí s krajanmi
Počet hlasov: 3702 20%
Zastúpenie krajanov v komisii pre rozdelenie grantov
Počet hlasov: 1599 9%
Počet hlasujúcich: 18742

Delegáciu EÚ na summite mládeže konajúcim sa popri G20 povedie Slovenka



      Miriam Prívarová bude ako prvá Slovenka reprezentovať Európsku úniu na summite Youth 20 (Y20), ktorý je jedným z oficiálnych sprievodných summitov stretnutia lídrov G20. Prívarová na tomto stretnutí mládeže, ktoré sa má rovnako ako hlavný summit lídrov G20 konať v októbri v Saudskej Arábii, povedie trojčlennú delegáciu EÚ. Úlohou tej je vypracovať politické odporúčania pre summit lídrov G20 v oblasti mládeže.
      "Veľmi sa teším, že môžem zastupovať hlas slovenskej a európskej mládeže na Youth 20. Vnímam to ako poctu a zároveň zodpovednosť, ktorú sa budem snažiť naplniť na 100 percent," povedala Prívarová agentúre TASR na margo skutočnosti, že ju do vedenia delegácie EÚ vybrala organizácia Young European Leadership.
      Summit Y20 organizuje Saudská Arábia, a to v dňoch 12. - 18. októbra, a teda tri dni pred hlavným summitom lídrov G20. Toto stretnutie mládeže, na ktorom má okrem delegácie EÚ trojčlenné zastúpenie aj každá členská krajina G20, sa bude podľa Prívarovej zameriavať na tri hlavné témy, a to "posilňovanie postavenia mládeže, zručnosti pre budúcnosť a svetoobčianstvo".
      "Delegáti Európskej Únie na Youth 20 (rovnako ako aj delegáti z krajín G20) počas svojho ročného mandátu pracujú na vyhláseniach reagujúcich na stretnutia G20, produkujú tzv. white papers a presadzujú záujmy mládeže EÚ na medzinárodnej pôde," uviedla Prívarová v tlačovej správe pre médiá.  
      Miriam Prívarová má bakalársky titul z prestížnej univerzity SciencesPo Paris, na ktorej študovalo aj viacero francúzskych prezidentov vrátane súčasného - Emmanuela Macrona. V súčasnosti je študentkou magisterského štúdia na SciencesPo Paris v odbore medzinárodný manažment verejnej správy a zároveň študuje magisterský program aj na King's College London v odbore európske štúdiá.
      Plynule ovláda päť jazykov a je aktívnou členkou medzinárodnej mládežníckej neziskovej organizácie Young European Leadership. Počas štúdia absolvovala viacero stáží v oblasti medzinárodných vzťahov a podieľala sa na príprave niekoľkých medzinárodných konferencií.
      Summit G20 je svetové fórum zastrešujúce krajiny, ktoré reprezentujú celkove dve tretiny svetovej populácie, 80 percent svetovej ekonomickej produkcie a dve tretiny svetového obchodu. Summit mládeže Y20 je jedným z jeho ôsmich sprievodných podujatí, ktorých úlohou je prinášať názory na aktuálne dianie z inej perspektívy a komunikovať ich lídrom G20. Od roku 2010 spájajú stretnutia mládeže Y20 mladých lídrov z krajín G20 a EÚ, ktorí diskutujú o témach a problémoch mládeže na celom svete.

Get the Flash Plugin to view this file.
Stiahnite si Flash plugin pre prezretie tohto obsahu.

(r) : 22.05.2020