Anketa

Čo očakávate od novej vlády v oblasti starostlivosti o krajanov?
Navýšenie financií na krajanské aktivity
Počet hlasov: 8190 44%
Voľby internetom
Počet hlasov: 2759 15%
Zastúpenie krajanov v parlamentnom výbore
Počet hlasov: 2492 13%
Lepšia spolupráca Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí s krajanmi
Počet hlasov: 3702 20%
Zastúpenie krajanov v komisii pre rozdelenie grantov
Počet hlasov: 1599 9%
Počet hlasujúcich: 18742

Karin Kráľová: Taatahio Fetia (Muž, ktorý sa rozpráva s hviezdami)


 

V utorok 14. mája sa v Slovenskom dome v Prahe, sídliacom na Soukenickej ulici č. 3, Praha 1, uskutoční o 18:00 vernisáž výstavy slovenskej maliarky, pôsobiacej v Paríži, Karin Kráľovej. Názov výstavy znie TAATAHIO FETIA (Muž, ktorý sa rozpráva s hviezdami) a ide o poctu zakladateľovi Československa,  Milanovi Rastislavovi Štefánikovi pri príležitosti sto rokov od jeho tragickej smrti. Podujatie sa koná v rámci Roku Milana Rastislava Štefánika, vyhláseného vládou Slovenskej republiky.

Slovenská maliarka Karin Králová má svoj rozľahlý ateliér už vyše roka na najvyššom poschodí galérie 59 Rivoli len pár desiatok metrov vzdialenej od slávneho Louvru. V jej tvorivom kráľovstve ju navštívil aj francúzsky prezident Francois Hollande. Za prísnych bezpečnostných opatrení vyšliapal za mladou Slovenkou a jej obrazmi sám až na šieste poschodie tohoto kultového sídla výtvarného umenia v Paríži, kde působí i rad ďalśích uznávaných i mladých umelcov.

V Slovenskom dome v Prahe sa už v minulosti s fenomenálnym úspechom uskutočnila aj kolektívna výstava umelcov z tohto domu.

Karin Kráľová vystavovala okrem rodného Slovenska, Francúzska, kde žije, a Česka, okrem iného nedávno aj v New Yorku, Miami či Moskve.

Get the Flash Plugin to view this file.
Stiahnite si Flash plugin pre prezretie tohto obsahu.

Vladimír Skalský : 13.05.2019