Anketa

Čo očakávate od novej vlády v oblasti starostlivosti o krajanov?
Navýšenie financií na krajanské aktivity
Počet hlasov: 8190 44%
Voľby internetom
Počet hlasov: 2759 15%
Zastúpenie krajanov v parlamentnom výbore
Počet hlasov: 2492 13%
Lepšia spolupráca Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí s krajanmi
Počet hlasov: 3702 20%
Zastúpenie krajanov v komisii pre rozdelenie grantov
Počet hlasov: 1599 9%
Počet hlasujúcich: 18742

"Plačeme, ako si plakal ty naposledy“


Na trenčianskom zimnom štadióne sa včera verejnosť rozlúčila s bývalým kapitánom našej hokejovej reprezentácie Pavlom Demitrom, ktorý tragicky zahynul pri leteckom nešťastí ruského klubu z Jaroslavľa. Na ceremónii nechýbala najbližšia rodina, hokejoví kamaráti, ale aj i štátni predstavitelia. Medzi nimi aj slovenský prezident Ivan Gašparovič. Zaplnené tribúny odprevadili Pavla do hokejového neba dlho neutíchajúcim potleskom.

So svojim kamarátom a bývalým spoluhráčom sa prišlo rozlúčiť aj desať známych hokejistov, medzi nimi aj Marián Gáborík, Tomáš Kopecký, Marcel Hossa, Zdeno Chára, Ján Pardavý či Ľubomír Višňovský. „Vždy budeme na teba spomínať s úsmevom, pretože tak si žil a nikdy nezabudneme ,čo si pre nás urobil a čo si pre každého z nás znamenal,“ povedal Marián Gáborík, ktorý hovoril za skupinu smútočný prejav.

Tridsaťšesťročný Pavol Demitra zahynul v stredu pri leteckej katastrofe spolu s ďalšími 35 členmi klubu Kontinentálnej hokejovej ligy Lokomotiv Jaroslavľ, ktorí smerovali do Minska na úvodný zápas ligy. Lietadlo Jak-42 sa zrútilo krátko po štarte, asi dva kilometre od miestneho letiska Tunošna. Ruské ministerstvo dopravy považuje technickú poruchu a ľudský faktor za najpravdepodobnejšie možné príčiny havárie. Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja sa na znak úcty k výnimočnému umeniu Pavla Demitru rozhodlo vyradiť z kolekcie reprezentačných dresov ten s číslom 38.

Slovenská pošta vydáva pri príležitosti oficiálnej rozlúčky s Pavlom Demitrom príležitostnú poštovú pečiatku. ”Pečiatka s dátumom 15. 9. 2011 sa bude používať na trenčianskej pošte v blízkosti zimného štadióna. Po roku používania poputuje do Poštového múzea Slovenskej pošty v Banskej Bystrici."


Get the Flash Plugin to view this file.
Stiahnite si Flash plugin pre prezretie tohto obsahu.

llass : 16.09.2011