Anketa

Čo očakávate od novej vlády v oblasti starostlivosti o krajanov?
Navýšenie financií na krajanské aktivity
Počet hlasov: 8190 44%
Voľby internetom
Počet hlasov: 2759 15%
Zastúpenie krajanov v parlamentnom výbore
Počet hlasov: 2492 13%
Lepšia spolupráca Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí s krajanmi
Počet hlasov: 3702 20%
Zastúpenie krajanov v komisii pre rozdelenie grantov
Počet hlasov: 1599 9%
Počet hlasujúcich: 18742

Stanleyho pohár bude v Trenčíne


Už v piatok 22. júla do Trenčína opäť zavíta najprestížnejšia klubová hokejová trofej, Stanleyho pohár. Kým pred rokom ju do tohto mesta priviezli odchovanci miestnej Dukly útočníci Marián Hossa a Tomáš Kopecký, tentoraz sa o ňu pričinil ďalší tamojší rodák, obranca Zdeno Chára. Do Trenčína pricestuje trofej z Česka, kde sa z nej budú tešiť priaznivci s Tomášom Kaberlem a Davidom Krejčím.

Na Slovensku je dobrým zvykom, že hokejisti si priamo zo Stanleyho pohára pochutnajú na nejakom obľúbenom jedle. Tomáš Kopecký z neho dvakrát jedol držkovú polievku, Marián Hossa bryndzové pirohy, Miroslav Šatan lokše s makom a Martin Cibák halušky. Inak to nebude ani u Zdena Cháru. Ten však zatiaľ neprezradil aké jedlo to bude.

Prezradil však, že byť kapitánom Bruins je pre neho poctou. Boston je jedným zo šiestich pôvodných klubov v NHL a on sa snaží plniť svoju funkciu čo najlepšie. A na čo myslel, , keď zdvíhal Stenlyho pohár nad hlavu? „Je to krásny moment, obrovská eufória, nedá sa to ani opísať. Uvedomíte si, že sa vám splnilo niečo, po čom ste túžili a v priebehu pár sekúnd sa to stane realitou. Tento moment zahŕňa strašne veľa udalostí a príbehov, driny a odriekania. Bolo nádherné sledovať radosť a šťastie v tvárach spoluhráčov, trénerov a ľudí z klubu. Tento moment mi zostane vrytý do pamäte do konca života.“

Meno Zdena Cháru bude siedmym slovenským na cennom pohári. Zo slovenských rodákov pohár získal v roku 1961 aj Stan Mikita.

Get the Flash Plugin to view this file.
Stiahnite si Flash plugin pre prezretie tohto obsahu.

sallas : 15.07.2011