Anketa

Čo očakávate od novej vlády v oblasti starostlivosti o krajanov?
Navýšenie financií na krajanské aktivity
Počet hlasov: 8190 44%
Voľby internetom
Počet hlasov: 2759 15%
Zastúpenie krajanov v parlamentnom výbore
Počet hlasov: 2492 13%
Lepšia spolupráca Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí s krajanmi
Počet hlasov: 3702 20%
Zastúpenie krajanov v komisii pre rozdelenie grantov
Počet hlasov: 1599 9%
Počet hlasujúcich: 18742

Prekonáme kliatbu organizátorov?


Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie Rene Fasel spolu s generálnym sekretárom Horstom Lichtnerom absolvovali kontrolnú návštevu Slovenska a vyjadrili veľkú spokojnosť s priebehom príprav majstrovstiev sveta. Podujatie štartuje už o necelý mesiac v Bratislave a Košiciach.

Šéf svetového hokeja vyzdvihol schopnosť organizačnej komisie vyrovnať sa v krátkom čase so všetkými otázkami ohľadom organizácie a pochválil aj zrekonštruovaný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave. Dvaja najvyšší funkcionári IIHF si počas krátkej návštevy prezreli bratislavský „zimák” i blízky hotel, v ktorom budú počas svetového šampionátu ubytovaní zástupcovia federácie. „Veľmi nás očarila nová hokejová hala v Bratislave. Videli sme hlavnú halu a dve tréningové haly a taktiež nádherné šatne pre hráčov,“ vyhlásil šéf medzinárodnej hokejovej federácie.

Zároveň pozval na Slovensko všetkých hokejových fanúšikov a vyjadril prianie, aby domáci tím konečne prekonal kliatbu organizátorov šampionátov. „Bratislava je krásne mesto, je tu krásna aréna, jediné, čo nemôžeme mať pod kontrolou, je výsledok slovenského tímu. Rád by som pripomenul, že posledný tím, ktorý vyhral domáce majstrovstvá, bol Sovietsky zväz v roku 1986 v Moskve. Možno práve 25 rokov je dobré znamenie pre slovenský tím, aby sa stal majstrom sveta na domácej pôde,” uzavrel Rene Fasel.

Aj keď bratislavská aréna ešte nie je skolaudovaná, predstavitelia mesta veria, že do polovice apríla všetko stihnú.

Get the Flash Plugin to view this file.
Stiahnite si Flash plugin pre prezretie tohto obsahu.

bgr : 06.04.2011