Anketa

Čo očakávate od novej vlády v oblasti starostlivosti o krajanov?
Navýšenie financií na krajanské aktivity
Počet hlasov: 8190 44%
Voľby internetom
Počet hlasov: 2759 15%
Zastúpenie krajanov v parlamentnom výbore
Počet hlasov: 2492 13%
Lepšia spolupráca Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí s krajanmi
Počet hlasov: 3702 20%
Zastúpenie krajanov v komisii pre rozdelenie grantov
Počet hlasov: 1599 9%
Počet hlasujúcich: 18742

Druhý najvyšší dom Bratislavy


V Bratislave sa na Račianskej ulici nachádza nový obytný dom Manhattan. Investor ZIPP Bratislava, spol. s r. o., celý dom a všetky jeho byty v uplynulých dňoch skolaudoval a oficiálny predaj bytov už odštartoval. Americký štýl bývania je vhodný aj pre Slovákov, ktorí žili za hranicami krajiny a teraz sa vracajú domov.

Táto architektonicky výrazná budova, vysoká 87 metrov, patrí medzi desať najvyšších budov hlavného mesta a je druhým jeho najvyšším obytným domom.

V ňom sa nachádza 161 bytových jednotiek, a to na 26 nadzemných podlažiach. Tri podzemné podlažia sú využité na parkovanie, dovedna dom disponuje 195 parkovacími státiami. Vysoký štandard tohto mestského bývania podčiarkuje unikátne dizajnové poňatie spoločných priestorov, rovnako ako vstupná recepcia so stálou službou. Pohyb po dome regulujú prístupové elektronické karty.

Budúcim obyvateľom domu sú k dispozícii tri rýchlovýťahy, dva osobné a jeden nákladný.

Každý byt je vybavený samostatnými meračmi spotreby energií a vlastnou bytovou výmenníkovou stanicou určenou na vykurovanie a prípravu teplej úžitkovej vody. Vo všetkých bytových priestoroch je inštalovaný najmodernejší systém vetrania, umožňujúci tiché a intenzívne vetranie bez toho, aby sa museli otvárať okná. Samozrejmosťou sú balkóny alebo loggie, náročnejší ocenia terasy. Rovnakou samozrejmosťou sú všetky potrebné rozvody na pripojenie na internet, káblovú televíziu a telefón. Bytové jednotky na vyšších podlažiach ponúkajú svojim obyvateľom ako bonus výhľad na panorámu mesta alebo Malé Karpaty.

V aktuálnom ročníku súťaže Stavba roka, ktorom sa o niektorú z cien uchádzalo 30 stavieb, 17 bratislavských a 13 z ďalších regiónov Slovenska, získal významné ocenenie aj bytový dom Manhattan. Kvality tohto stavebného diela boli premietnuté do Ceny Slovenskej komory stavebných inžinierov za najlepšie komplexné projektové riešenie.

1

2

3

4

Get the Flash Plugin to view this file.
Stiahnite si Flash plugin pre prezretie tohto obsahu.

las : 09.11.2010