Anketa

Čo očakávate od novej vlády v oblasti starostlivosti o krajanov?
Navýšenie financií na krajanské aktivity
Počet hlasov: 8190 44%
Voľby internetom
Počet hlasov: 2759 15%
Zastúpenie krajanov v parlamentnom výbore
Počet hlasov: 2492 13%
Lepšia spolupráca Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí s krajanmi
Počet hlasov: 3702 20%
Zastúpenie krajanov v komisii pre rozdelenie grantov
Počet hlasov: 1599 9%
Počet hlasujúcich: 18742

Slovenka, ktorá vám vybaví aj Trumpa


Andrea Coddington zabezpečuje smotánke hviezdy ako Donald Trump.

Z domova odchádzali ako neznámi, v zahraničí sa vypracovali na špičky vo svojich odboroch. V seriáli Slovenský recept na úspech vám prinášame príbehy úspešných Slovákov.

Pracuje so slávnymi a úspešnými ľuďmi. Komunikuje s Donaldom Trumpom, Tedom Turnerom a mnohými úspešnými finančníkmi, biznismenmi či umelcami, ktorých "dohadzuje“ pre akcie smotánky. Hovorí, že podujatia takéhoto formátu sa neraz pripravujú aj pol roka dopredu. "Je to časovo, finančne a organizačne náročné dielo, ktoré sa končí úspechom jedine vtedy, ak naozaj precízne prevetráme každý detail. Od prvotnej komunikácie s hosťom až po jeho vystúpenie na nejakej akcii je naozaj dlhá a niekedy nevyspytateľná cesta prípravy. Napríklad pre Donalda Trumpa je 100-tisíc dolárov možno ako pre mňa 10 dolárov. Stavila som na jeho domýšľavosť a vyšlo to,“ hovorí mladá Slovenka Andrea Coddington, ktorá z New Yorku zabezpečuje pre spoločnosť Speakers účasť celebrít na rôznych podujatiach.

Rozmary celebrít
Ak slovenské celebrity rady predvádzajú verejnosti najmä v televíznych reláciách seba a svoj štýl života, v Spojených štátoch to má trochu iný charakter. "V New Yorku sú veľmi v kurze rôzne charitatívne alebo fundraisingové akcie, na ktorých sa známe celebrity zo sveta módy, biznisu, politiky, športu a umenia rady ukazujú alebo podieľajú. Pohybujem sa v spoločnosti Ethical Culture, v ktorej nie je núdza o esá z Wall Street, špičkových newyorských finančníkov, právnikov a oscarových hercov,“ tvrdí 35-ročná rodáčka z Radošiny Andrea Coddington.

V spoločnosti Speakers pracuje ako globálny stratég. "Mojou prvoradou úlohou je zabezpečovanie osobností, ale s tým je spojených množstvo iných vecí. Našou ambíciou je vybudovať elitnú databázu osobností z rôznych oblastí. Práve rokujem so širokým spektrom celebrít a chystáme niekoľko medzinárodných prezentácií,“ hovorí úspešná Slovenka, ktorá žije v New Yorku už takmer deväť rokov.

Mnohé osobnosti, s ktorými v Amerike spolupracovala, nemajú žiadne hviezdne maniere. "Veľmi dobre sa mi komunikovalo napríklad s vynálezcom MP3 Nathanom Schulhofom alebo so Zigom Ziglarom, ktorý je legendou v motivačnom tréningu. Obaja boli, za rozdielnych okolností, v ohrození vlastného života a museli oň bojovať. Neviem či preto, ale cítiť, že partnerov si vážia, nehrajú hry, sú úctiví a poctiví.“

S inými bola komunikácia o niečo ťažšia. "Napríklad zakladateľ spravodajskej stanice CNN Ted Turned si za účasť na jednej akcii vypýtal približne 400-tisíc dolárov. Aj tak sa nemienil unúvať, ak sa akcia neuskutoční pod hlavičkou jeho organizácie. Tam sme si veľmi nepodebatovali, ale ľudia z jeho tímu boli promptní a priamočiari,“ spomína Coddington.

Ťažká cesta na vrchol
Jej cesta do sveta celebrít pritom nebola vôbec náhodná - ako novinárka vyspovedala niekoľko popredných svetových osobností vrátane Hillary Clintonovej, Šimona Peresa či popstar Cher.

Preraziť v USA rozhodne nebolo jednoduché. "V Amerike treba byť veľmi flexibilný, všestranný, využiť akékoľvek nadanie, talent alebo skúsenosť a o svoje miesto na slnku sa vedieť správne drzo pobiť. Najlepšie je, keď človek robí niečo, čo ma rád, môže sa realizovať. A ja chcem, aby po mne zostala dobre odvedená práca.“
Písanie ju však baví stále. Minulý rok napísala knihu Mal to byť pekný život, ktorá je založená na autobiografických udalostiach. "Koncom októbra vyjde moja druhá kniha Židovka. Cez jeden ľudský osud odhaľujem život jednej generácie, náboženstva, spoločenstva,“ dodáva Coddington.

Get the Flash Plugin to view this file.
Stiahnite si Flash plugin pre prezretie tohto obsahu.

Pavel Novotný : 19.10.2010

Zdroj: http://hnonline.sk/svet/c1-47252880-slovenka-ktora-vam-vybavi-aj-trumpa