Anketa

Čo očakávate od novej vlády v oblasti starostlivosti o krajanov?
Navýšenie financií na krajanské aktivity
Počet hlasov: 8190 44%
Voľby internetom
Počet hlasov: 2759 15%
Zastúpenie krajanov v parlamentnom výbore
Počet hlasov: 2492 13%
Lepšia spolupráca Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí s krajanmi
Počet hlasov: 3702 20%
Zastúpenie krajanov v komisii pre rozdelenie grantov
Počet hlasov: 1599 9%
Počet hlasujúcich: 18742

Slovak Fashion Night v New Yorku


V prestížnom newyorskom klube Espace na Manhattane sa uskutočnil jubilejný piaty ročník slovenskej módnej prehliadky "Slovak fashion night 2010" pod záštitou šéfa slovenskej diplomacie Miroslava Lajčáka. Májovú prehliadku zorganizoval Generálny konzulát v New Yorku v spolupráci s americko-slovenskou Nadáciou +421.

Mladých slovenských tvorcov symbolicky zastupovala pätica talentovaných mladých návrhárov: Lenka Sršňová, Róbert Bartolen, Lucia Senášiová, Kristína Schreiberová a Eva Groh, ktorí predstavili svoju filozofiu umenia unikátnou kolekciou šperkov a módneho dizajnu pod názvom Nerocco. Slovenskí tvorcovia sa témy tohtoročnej prehliadky "Go green" alebo "Svet na zelenú" zhostili naozaj výborne. Tradícia skombinovať slovenskú módu s umením a konfrontovať ich pred náročným americkým publikom sa začala pred piatimi rokmi.

Prezidentka americkej pobočky Nadácie +421 Eva Jurinová konštatovala, že úroveň podujatia z roka na rok rastie.Viceprezidentka slovenskej časti Nadácie +421 Elena Verešová je presvedčená, že mladí slovenskí návrhári sú kreatívni, ambiciózni, majú skvelé nápady a neboja sa konkurencie. Na podujatie sa prišli pozrieť aj módni experti a novinári z populárnych časopisov Women Wear Daily, New York Time Out, Accessoires Magazine a iných. Medzi hosťami boli veľvyslanci, diplomati, bankári, newyorskí podnikatelia a mnohí priatelia a sympatizanti Slovenska.

Get the Flash Plugin to view this file.
Stiahnite si Flash plugin pre prezretie tohto obsahu.

las : 17.05.2010