Anketa

Čo očakávate od novej vlády v oblasti starostlivosti o krajanov?
Navýšenie financií na krajanské aktivity
Počet hlasov: 8190 44%
Voľby internetom
Počet hlasov: 2759 15%
Zastúpenie krajanov v parlamentnom výbore
Počet hlasov: 2492 13%
Lepšia spolupráca Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí s krajanmi
Počet hlasov: 3702 20%
Zastúpenie krajanov v komisii pre rozdelenie grantov
Počet hlasov: 1599 9%
Počet hlasujúcich: 18742

Milan Rúfus v čínštine


Slovenský pavilón na svetovej výstave EXPO Šanghaj 2010 ponúkol fanúšikom veršov básne jedného z najvýznamnejších slovenských básnikov a viacnásobného kandidáta na udelenie Nobelovej ceny za literatúru - Milana Rúfusa. „Možno úplne prvý raz zneli v čínštine na verejnosti básne skvelého slovenského básnika Milana Rúfusa a ja som nesmierne rád, že som k takejto prezentácii prispel“, povedal na margo čítania veršov Milana Rúfusa v slovenskom pavilóne básnik, vydavateľ a prekladateľ Milan Richter.

Aj takýmto sprievodným podujatím doplnili organizátori základnú ponuku slovenského pavilónu. Ide zväčša o podujatia z oblasti kultúry a umenia, cestovného ruchu, životného prostredia, prírodného bohatstva či ekonomických možností. V najbližších dňoch privíta slovenský pavilón EXPO Šanghaj 2010 aj speváka Roba Opatovského. Expozícia okrem iného predstavuje slovenského rodáka, architekta Ladislava Hudeca, autora prvého mrakodrapu a Veľkého divadla v Šanghaji.

Slovenský pavilón je umiestnený v európskej sekcii, priamo na Námestí Európy, čo mu dáva šance na bohatú návštevnosť. Témou slovenskej expozície je Svet pre ľudstvo. Naša krajina má v Šanghaji historicky najvyššiu účasť a najväčšiu expozíciu z doterajších účastí na výstavách EXPO.

Get the Flash Plugin to view this file.
Stiahnite si Flash plugin pre prezretie tohto obsahu.

hanh : 11.05.2010