Anketa

Čo očakávate od novej vlády v oblasti starostlivosti o krajanov?
Navýšenie financií na krajanské aktivity
Počet hlasov: 8190 44%
Voľby internetom
Počet hlasov: 2759 15%
Zastúpenie krajanov v parlamentnom výbore
Počet hlasov: 2492 13%
Lepšia spolupráca Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí s krajanmi
Počet hlasov: 3702 20%
Zastúpenie krajanov v komisii pre rozdelenie grantov
Počet hlasov: 1599 9%
Počet hlasujúcich: 18742

„Zlatá za život“


V Bratislave pokrstili zaujímavú knihu. Potešila športových fanúšikov a najmä priaznivcov boxera Jána Zacharu, držiteľa zlatej medaily z olympijských hier v Helsinkách v roku 1952, kde zvíťazil v kategórii do 57 kg

Kniha pod názvom „Zlatá za život“ rozpráva o živote nášho najstaršieho žijúceho olympijského víťaza. Hovorí o jeho účinkovaní na dvoch olympijských hrách a štyroch Majstrovstvách Európy. Prvýkrát vstúpil do ringu na majstrovstvách Slovenska v roku 1944, kde získal tretie miesto. 15 rokov prežil aktívne v boxerskom ringu, ďalšie prežil ako tréner. Pamätníci hovoria, že jeho box bol skutočný šerm päsťami. Víťazil svojskou technikou,čím privádzal súperov do zúfalstva.

Knihu pokrstil samotný 81-ročný Zachara rukavicami, s ktorými vybojoval zlatú medailu. Autor monografie je športový novinár Marián Šimo. Ján Zachara bol poctený organizáciou UNESCO titulom Rytier fair play. Kniha pod názvom „Zlatá za život“ vyšla v náklade 600 kusov a dostať sa k nej možno aj v digitálnej forme cez internet.

las

Get the Flash Plugin to view this file.
Stiahnite si Flash plugin pre prezretie tohto obsahu.

27.01.2010